Indisk linsegryde med raita
23. oktober 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Raita er en kølende yoghurtdip, der kommer fra Indien. Den smager fantastisk på toppen af en krydret linsegryde.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, uden at det tager farve.
Knus korianderfrø og spidskommenfrø i en morter, og hæld det i gryden sammen med karry. Lad det stege, til krydderierne begynder at dufte.
Skyl linserne i en sigte, og hæld dem i gryden. Tilsæt gurkemeje, garam masala, hakkede tomater og bouillon, og rør rundt. Lad retten simre i 30 minutter, til linserne er møre. Smag til med salt og peber.
Skyl agurken, og skær den i meget små tern. Skyl og hak mynten fint. Rør agurk og mynte sammen med yoghurt, spidskommen og salt i en skål.
Skyl og tør korianderen. Servér indisk linsegryde med raita, og top med koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk