Indisk lammegryde med kokosmælk og søde kartofler
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Prøv en indisk lammegryde med masser af smag. Kombinationen af mørt lammekød, kokosmælk, sprøde pinjekerner, abrikoser og tern af søde kartofler og aubergine gør denne gryderet uovertruffen.
Bemærk
Ovntid: 25 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skræl de søde kartofler; skær dem i tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene med ¼ af olivenolien, og drys med salt.
Skyl auberginerne, skær dem i 1 cm tykke skiver, og fordel dem ligeledes på en bageplade med bagepapir. Pensl skiverne med ¼ af olivenolien, og drys med salt. Steg kartofler og auberginer i ovnen i 25 minutter, indtil de er møre og gyldne.
Brun lammekødet på alle sider i resten af olivenolien i en stor gryde. Pil og hak løgene. Pil og riv hvidløg fint. Lad løg, hvidløg og ingefær stege med i gryden. Tilsæt koriander, karry, gurkemeje, salt og peber, og steg i 5 minutter.
Skær tørrede abrikoser i skiver, og tilsæt dem sammen med kokosmælk og hakkede tomater. Bring det hele i kog, og lad retten simre under låg i 15 minutter.
Tilsæt bagte søde kartofler og auberginer, rør rundt, og smag retten til med salt og peber.
Rist pinjekernerne let gyldne på en tør pande, og drys dem over retten sammen med plukket koriander inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk