Indisk kyllingesuppe med ingefær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En dejlig krydret kyllingesuppe med indiske krydderier varmer godt.
Bemærk
Kogetid: I alt 55 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingen i en gryde, og dæk med vand. Pil rødløg, og skær dem i både. Læg løg, presset hvidløg og ingefær i gryden, og bring i kog. Lad det småkoge ved svag varme i 45 minutter.
Rist koriander, spidskommen og sennepsfrø let på en tør, varm pande. Tag panden af varmen, og stil den til side.
Skræl gulerødderne, og rens bladsellerien. Skær begge dele i skiver.
Tag kyllingen op af suppen, og læg den til afkøling. Si suppen, og hæld den tilbage i gryden. Skyl appelsinen, skær 2 strimler af skrællen, og læg dem i suppen. Kom de stegte krydderier, hakkede tomater, gulerødder og bladselleri i gryden. Lad suppen småkoge i ca. 10 minutter.
Pil kødet af kyllingen, tag ca. halvdelen fra til i morgen, og læg resten i suppen. Drys med hakket forårsløg, og servér.
Tip!
Der skal kun bruges 2 strimler appelsinskal i suppen. Skær resten af appelsinen i både, og servér dem i en skål, så man selv kan presse lidt appelsinsaft over sin suppe.
Hvis du koger en hel kylling, er der mad nok til to dage. Kyllingesuppe den ene dag og en nem wokret den næste dag.
Hvis du koger en hel kylling, er der mad nok til to dage. Kyllingesuppe den ene dag og en nem wokret den næste dag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk