Indisk kylling med ristet blomkål
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Saftig kylling, der smager af Østen. Garam masala er en indisk krydderiblanding, der giver en vidunderlig smag. Brug en blanding af paprika, koriander, spidskommen, kardemomme og kanel, hvis du ikke kan finde garam masala i dit lokale supermarked.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skær kyllingekødet i tern, og sæt dem til side. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend dem i olie, drys let med salt, og bag blomkålsbuketterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Rist cashewnødderne gyldne i en stor gryde, og sæt dem til side. Pil og hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint.
Svits løg, hvidløg og ingefær i smør i gryden, og tilsæt karrypasta, karry, garam masala, salt og peber. Tilsæt kyllingekød, og steg, til det er lysebrunt.
Vend kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden. Lad det simre, indtil kødet er mørt, og vend så de bagte blomkålsbuketter i gryden.
Smag til med salt og peber, drys med ristede cashewnødder, og servér med lunt naanbrød, frisk koriander og skyllet rucola.
Tip!
Erstat kyllingekødet med lam, eller lav en vegetarisk udgave med kikærter fra dåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Kalkungryde med ris og karry
Mangler du tilbehør? Så prøv at lave hjemmelavet indisk naanbrød - det er SÅ nemt!