Indisk kylling i kokosmælk med ris og mango
30. april 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En lækker og krydret ret med supermørt kyllingekød, der nærmest smelter på tungen.
Bemærk
Marineringstid: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Skræl ingefæren, og hak den fint. Bland løg, ingefær og kyllingefileter sammen i en skål, og tilsæt alle krydderierne. Rør godt rundt, så krydderierne fordeler sig. Dæk skålen til, og lad kyllingen marinere i krydderiblandingen i mindst 30 minutter – gerne længere.
Opvarm en gryde med olie, og hæld kyllingeblandingen ned i gryden. Steg i 3-4 minutter, til kyllingen er let brunet. Hæld kokosmælken i gryden, og bring den i kog. Skru ned til middellav varme, læg låg på, og lad retten småkoge i 20-25 minutter, til kyllingekødet er helt mørt.
Tag kyllingefileterne op af gryden, og læg dem i en dyb tallerken. Riv kødet fra hinanden med to gafler, og læg det tilbage i saucen. Bring retten i kog, og lad saucen koge ind i få minutter, til den er cremet og smyger sig om kødet. Smag til med salt og peber.
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Skræl mangoen, og skær kødet i tern. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl agurken, og riv den i lange strimler på et rivejern eller et juliennejern. Rens chilien, skær den i tynde skiver, og kassér kernerne.
Anret ris og kylling i portionsskåle, og top med mango, forårsløg, agurk og chili. Dryp yoghurt over hver anretning inden servering.
Tip!
Garam masala er en indisk krydderiblanding, som giver retten en fantastisk smag. Find det på krydderihylden i velassorterede supermarkeder eller hos din etniske købmand.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Måske kan du også lide: Kalkungryde med ris og karry
Powered by Froala Editor