Indisk daal med ristet aubergine

1. marts 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Den cremede daal smager herligt og mætter godt. Toppingen kan varieres med andre krydderurter og f.eks. også en håndfuld grofthakkede cashewnødder.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl chilien, flæk den, skrab kernerne ud, og hak resten fint. Skræl ingefæren, og hak den fint.
Steg løg, hvidløg, chili og ingefær i 1-2 minutter ved middel varme i olie i en gryde. Det må ikke tage farve. Tilsæt garam masala, og steg videre i ca. 1 minut. Tilsæt tomatpuré, og lad den stege med et øjeblik. Tilsæt linser, hakkede tomater og vand, og bring det hele i kog. Skru ned til lav varme, og lad daalen småkoge under låg i 15-20 minutter. Smag til med limesaft, salt og peber.
Skyl auberginen, og skær den i mindre tern, vend dem med olie i en skål, og krydr med spidskommen, koriander, salt og peber.
Steg aubergineternene ved høj varme i 5-8 minutter, til de er gyldne og godt stegte.
Skyl og hak persillen. Anret daalen i skåle, og top hver anretning med stegt aubergine, en skefuld yoghurt og et drys persille. Servér med lune naanbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar