Indisk beef korma med blomkål

Denne indiske ret giver smagsløgene en rejse til varmere himmelstrøg, hvor krydderierne dufter, og der aldrig mangler sauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Svits korianderfrø, kardemommefrø, spidskommen og limeblade i en tør gryde et kort øjeblik. Tilsæt ris, bland godt, og hæld bouillon ved. Lad det simre svagt under låg i 12 minutter. Tag gryden af varmen, og lad risene trække i gryden i ca. 10 minutter.
Bred mandelflagerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i en 170° varm ovn i 5 minutter.
Skær kødet i strimler. Brun kødet lidt ad gangen ved kraftig varme i smør eller olie i en gryde, og læg det til side.
Pil og hak løget fint. Stød garam masala, ingefær, spidskommen og kardemommefrø i en morter. Svits løg og krydderier i lidt olie eller smør i gryden ved middel varme.
Tilsæt det brunede kød og gurkemeje, og svits kraftigt i 1 minut. Krydr med salt og peber, tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad det simre i 10 minutter.
Del blomkål i buketter, og skær de største i skiver. Lad blomkålen koge med i gryden i 5 minutter. Tilsæt skyllet spinat, og bring gryden i kog. Smag retten til.
Servér retten med et drys mandelflager og krydrede ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar