Indisk beef korma med blomkål
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Denne indiske ret giver smagsløgene en rejse til varmere himmelstrøg, hvor krydderierne dufter, og der aldrig mangler sauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Svits korianderfrø, kardemommefrø, spidskommen og limeblade i en tør gryde et kort øjeblik. Tilsæt ris, bland godt, og hæld bouillon ved. Lad det simre svagt under låg i 12 minutter. Tag gryden af varmen, og lad risene trække i gryden i ca. 10 minutter.
Bred mandelflagerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i en 170° varm ovn i 5 minutter.
Skær kødet i strimler. Brun kødet lidt ad gangen ved kraftig varme i smør eller olie i en gryde, og læg det til side.
Pil og hak løget fint. Stød garam masala, ingefær, spidskommen og kardemommefrø i en morter. Svits løg og krydderier i lidt olie eller smør i gryden ved middel varme.
Tilsæt det brunede kød og gurkemeje, og svits kraftigt i 1 minut. Krydr med salt og peber, tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad det simre i 10 minutter.
Del blomkål i buketter, og skær de største i skiver. Lad blomkålen koge med i gryden i 5 minutter. Tilsæt skyllet spinat, og bring gryden i kog. Smag retten til.
Servér retten med et drys mandelflager og krydrede ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk