Indisk beef korma med blomkål

1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen

Denne indiske ret giver smagsløgene en rejse til varmere himmelstrøg, hvor krydderierne dufter, og der aldrig mangler sauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Svits korianderfrø, kardemommefrø, spidskommen og limeblade i en tør gryde et kort øjeblik. Tilsæt ris, bland godt, og hæld bouillon ved. Lad det simre svagt under låg i 12 minutter. Tag gryden af varmen, og lad risene trække i gryden i ca. 10 minutter.
Bred mandelflagerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i en 170° varm ovn i 5 minutter.
Skær kødet i strimler. Brun kødet lidt ad gangen ved kraftig varme i smør eller olie i en gryde, og læg det til side.
Pil og hak løget fint. Stød garam masala, ingefær, spidskommen og kardemommefrø i en morter. Svits løg og krydderier i lidt olie eller smør i gryden ved middel varme.
Tilsæt det brunede kød og gurkemeje, og svits kraftigt i 1 minut. Krydr med salt og peber, tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad det simre i 10 minutter.
Del blomkål i buketter, og skær de største i skiver. Lad blomkålen koge med i gryden i 5 minutter. Tilsæt skyllet spinat, og bring gryden i kog. Smag retten til.
Servér retten med et drys mandelflager og krydrede ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar