Indbagt pizza med skinke og grøntsager

En indbagt pizza hedder calzone på italiensk, og fyldet kan varieres i det uendelige – her består det af parmaskinke og ratatouille.

Indbagt pizza med skinke og grøntsager
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

personer

Fordej

gær
10 g
sukker
¼ tsk.
lunkent vand
2 spsk.
hvedemel
2 spsk.

Pizzadej

durummel
100 g
hvedemel
100 g
olivenolie
2 spsk.
salt
½ tsk.
lunkent vand
1½ dl
olivenolie til pensling
1 spsk.
parmaskinke
70 g
friske mozzarellakugler
1

Ratatouille

løg
2
hvidløg
2 fed
røde peberfrugter
2
tomater
3
auberginer
1
squash
1
olivenolie til stegning
½ dl
frisk timian
1 stilke
frisk rosmarin
1 stilke
frisk oregano
1 stilke
laurbærblade
1

Til servering

blandet grøn salat
125 g

Sådan gør du

Fordej

Rør gær, sukker, vand og hvedemel sammen, og lad fordejen hæve tildækket i en skål et lunt sted i ½ time.

Pizzadej

Bland durummel og hvedemel, og hæld melet ud i en bunke på køkkenbordet. Lav en fordybning i midten, og læg fordejen ned i hullet sammen med olie, salt og vand. Ælt dejen glat og smidig i ca. 10 minutter. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Ratatouille

Pil og hak løg og hvidløg groft. Skær peberfrugter, tomater, aubergine og squash i tern.
Opvarm en stor gryde med olivenolie, og steg løg og hvidløg klare ved middel varme. Tilsæt peberfrugter, tomater og aubergine, og rør rundt, så alle grøntsagerne bliver let og jævnt stegte.
Bind timian, rosmarin, oregano og laurbærblad sammen med lidt kødsnor til en lille buket, og læg den i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge i 30 minutter. Tilsæt squash, og kog videre i 15 minutter.
Hæld ratatouillen over i et dørslag, og pres overskydende væde fra med en træspatel. Fjern krydderurtebuketten fra ratatouillen.

Pizzadej, fortsat

Form pizzadejen til lige store kugler, så der bliver én pizza pr. person. Rul kuglerne ud til tynde cirkler på ca. 20 cm i diameter. Pensl dejcirklerne med olivenolie. Tænd ovnen på 200º.
Fordel ratatouillen på den ene halvdel af hver dejcirkel. Skær skinken i strimler, og pluk mozzarellaen i mindre stykker. Fordel skinke og mozarella oven på ratatouillen, og fold den anden halvdel af dejen hen over fyldet. Klem kanterne sammen med en gaffel.
Læg calzonerne på en bageplade med bagepapir, og pensl med olie. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Servér med salat.

Tip!

Varm bagepladen op i ovnen, før du lægger calzonerne på den – så bliver dejbunden ekstra sprød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'