Indbagt pizza med skinke og grøntsager
En indbagt pizza hedder calzone på italiensk, og fyldet kan varieres i det uendelige – her består det af parmaskinke og ratatouille.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid: I alt 1½ time.
Ingredienser
personer
Fordej
- gær
- 10 g
- sukker
- ¼ tsk.
- lunkent vand
- 2 spsk.
- hvedemel
- 2 spsk.
Pizzadej
- durummel
- 100 g
- hvedemel
- 100 g
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
- ½ tsk.
- lunkent vand
- 1½ dl
- olivenolie til pensling
- 1 spsk.
- parmaskinke
- 70 g
- friske mozzarellakugler
- 1
Ratatouille
- løg
- 2
- hvidløg
- 2 fed
- røde peberfrugter
- 2
- tomater
- 3
- auberginer
- 1
- squash
- 1
- olivenolie til stegning
- ½ dl
- frisk timian
- 1 stilke
- frisk rosmarin
- 1 stilke
- frisk oregano
- 1 stilke
- laurbærblade
- 1
Til servering
- blandet grøn salat
- 125 g
Sådan gør du
Fordej
Rør gær, sukker, vand og hvedemel sammen, og lad fordejen hæve tildækket i en skål et lunt sted i ½ time.
Pizzadej
Bland durummel og hvedemel, og hæld melet ud i en bunke på køkkenbordet. Lav en fordybning i midten, og læg fordejen ned i hullet sammen med olie, salt og vand. Ælt dejen glat og smidig i ca. 10 minutter. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Ratatouille
Pil og hak løg og hvidløg groft. Skær peberfrugter, tomater, aubergine og squash i tern.
Opvarm en stor gryde med olivenolie, og steg løg og hvidløg klare ved middel varme. Tilsæt peberfrugter, tomater og aubergine, og rør rundt, så alle grøntsagerne bliver let og jævnt stegte.
Bind timian, rosmarin, oregano og laurbærblad sammen med lidt kødsnor til en lille buket, og læg den i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge i 30 minutter. Tilsæt squash, og kog videre i 15 minutter.
Hæld ratatouillen over i et dørslag, og pres overskydende væde fra med en træspatel. Fjern krydderurtebuketten fra ratatouillen.
Pizzadej, fortsat
Form pizzadejen til lige store kugler, så der bliver én pizza pr. person. Rul kuglerne ud til tynde cirkler på ca. 20 cm i diameter. Pensl dejcirklerne med olivenolie. Tænd ovnen på 200º.
Fordel ratatouillen på den ene halvdel af hver dejcirkel. Skær skinken i strimler, og pluk mozzarellaen i mindre stykker. Fordel skinke og mozarella oven på ratatouillen, og fold den anden halvdel af dejen hen over fyldet. Klem kanterne sammen med en gaffel.
Læg calzonerne på en bageplade med bagepapir, og pensl med olie. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Servér med salat.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner