Indbagt mørbrad med svampe, stegte kartofler og grøn salat
25. januar 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Når mørbraden pakkes ind i butterdej, bliver kødet saftigt, og overfladen bliver sprød og lækker. Servér den indbagte mørbrad sammen med stegte kartofler og grøn salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern sener og fedt fra mørbraden. Brun mørbraden på alle sider i olie på en stor pande. Krydr med salt og peber.
Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Rens østershattene, og riv dem i mindre stykker. Hak hasselnødderne. Rist svampe og nødder i smør på en pande. Krydr med salt og peber.
Rul butterdejen ud. Læg halvdelen af svampene midt på butterdejen, læg mørbraden ovenpå, og fordel resten af svampene oven på mørbraden. Rul dejen sammen, og læg mørbraden med lukningen nedad i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag mørbraden i 25 minutter i ovnen ved 180° varmluft.
Servér mørbraden med et drys hakket persille.
Skrub kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg dem møre i ovnen ved 180° varmluft i 25 minutter sammen med oksemørbraden. Skyl og pluk persille, og drys det over inden servering.
Skyl og tør den blandede salat, og pluk frisésalaten i mindre stykker.
Rør eddike sammen med sukker, til sukkeret er opløst. Krydr med salt og peber. Rør fløden i, og vend dressingen i salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk