Indbagt mørbrad med stegte kartofler og grøn salat

Pak mørbraden ind i spinat, skinke og et knasende lag butterdej. Så ved man bare, at der venter noget lækkert forude!

Indbagt mørbrad med stegte kartofler og grøn salat
31-60 min.

(9)

May 18, 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sprød og saftig indbagt mørbrad

Denne ret består af ene lækre sager: Butterdej, mørbrad og skinke. På overfladen er den sprød og knasende, og inden i er den mør og saftig – det er svært ikke at holde af indbagt svinemørbrad. Hvis du køber butterdejen, kan den både være rigtig let at lave, mætte mange munde og falde i god jord hos både børn og voksne.

Indbagt mørbrad med bacon

Hvis du har lyst, kan du skifte skinke ud med bacon – brug gerne det du allerede har i køleskabet. Grunden til at retten bliver ekstra smagfuld og lækker med skinke eller bacon er, at det giver retten ekstra smag, da en mørbrad er meget mild i smagen alene.

Indbagt mørbrad – med eller uden fars?

Der er delte meninger om, hvilken ret er bedst – indbagt mørbrad med eller uden fars. Så det er op til dig selv, om du også bruger fars. Bruger du fars, vil det oftest være svinefars som egner sig til indbagt mørbrad. Her laver du en fars lidt som ville du lave en frikadellefars, så har den nemmere ved at blive siddende på selve mørbraden.

Hvad spiser man til indbagt mørbrad?

Vi anbefaler, at du spiser bagte kartofler, champignonsovs og en grøn salat til retten. Her er vores forslag:

Kartofler 

Kartoflerne kan både være halve kartofler i ovnen, hasselback kartofler eller bagekartofler. Har du lidt ekstra tid, og skal retten være ekstra syndig, så vil en god omgang flødekartofler hverken skuffe børn eller voksne.

Sovs 

Champignonflødesovs fungerer rigtig godt til svinekød, men et godt alternativ til champignonsovsen er paprikasovs. Men i princippet kan du vælge lige præcis din yndlingssovs. Prøv f.eks. med en gammeldags brun sovs.

Salat

Da retten kan være lidt tung i sig selv, er det lækkert med en frisk grøn salat som tilbehør. Prøv f.eks. vores spidskålssalat med sennepsdressing eller en god bønnesalat. Du finder alle vores salater under menuen opskrifter og derefter tilbehør.

Skal der svampe i indbagt mørbrad?

Ofte bruges champignoner, hvis man allerede har noget andet om mørbraden – det kan f.eks. være, hvis man bruger flødeost eller fars rundt om mørbraden. Det kan være svært at få butterdejen til at sidde ordentlig fast på mørbraden, hvis der er ’løse’ svampe på mørbraden. Alternativt kan du lave en svampeblanding af svampe, persille, salt og peber, som du mikser i en minihakker og dernæst smører på butterdejen, inden du ruller den om mørbraden. I så fald skal du huske at stege svampene først, indtil al vand er fordampet. Ellers risikerer du, at butterdejen bliver for ’våd’.

Hvornår bruger man okse- eller svinemørbrad?

Indbagt oksemørbrad, kaldt Beef Wellington er en luksusversion af den indbagte mørbrad, som oftest serveres til fester eller specielle anledninger. Det kan være en svær ret at lave, da den skal have den helt perfekte afbagning. Svinemørbrad skal blot være gennemstegt og ikke for tør. Dernæst er der ofte også en væsentlig forskel på prisen på de to, og svinemørbraden er derfor mere anvendt som hverdagsspise.

Måske du også kan li'