Indbagt mørbrad med stegte kartofler og grøn salat

18. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Pak mørbraden ind i spinat, skinke og et knasende lag butterdej. Så ved man bare, at der venter noget lækkert forude!

Ingredienser

Sådan gør du

Trim svinemørbraden for sener. Brun den på alle sider i 1 spsk. olie på en pande. Pensl mørbraden med sennep.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Skyl og tør spinaten. Svits skalotteløg og løg i 1 spsk. olie på en pande i et par minutter. Tilsæt spinat, og lad den stege med, til den falder sammen. Krydr med muskat, salt og peber. Sluk for varmen, og afdryp.
Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet. Fordel skiver af skinke ovenpå, så de overlapper hinanden lidt. Fordel spinaten i et tyndt lag over skinken. Læg mørbraden ovenpå, og rul sammen, så skinke og spinat dækker mørbraden.
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, skær dem i halve, og vend dem med olie, salt og peber i en skål. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Gør plads til mørbraden.
Rul butterdejen ud på et meldrysset bord, til den passer i størrelsen til mørbraden. Pak butterdejen omkring mørbraden, og sørg for, at siderne er lukket godt til. Pensl butterdejen med sammenpisket æg.
Læg mørbraden på bagepladen sammen med kartoflerne, og sæt pladen i ovnen. Tag mørbraden ud efter 20 minutter, og lad den trække på et skærebræt i 10 minutter, mens kartoflerne steger færdig i ovnen.
Servér skiver af indbagt mørbrad med stegte kartofler og en blandet grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar