Indbagt laks med spinat

Indbagt laks er en flot gæsteret, som her er gjort mere spændende med flødestuvet spinat og stegte østershatte. Bemærk det dekorative fletværk i butterdejen – det er supernemt at skære!

Ingredienser

Sådan gør du

Pluk og skyl spinaten. Lad den dryppe godt af i en sigte. Smelt smørret i en stor gryde. Kom spinaten i, og lad den falde sammen. Lad igen spinaten dryppe af i sigten.
Hæld fløde i gryden, og lad den koge ind til det halve. Vend spinaten i, og lad den koge, til fløden ligger cremet omkring spinaten. Riv skallen af citronen, og krydr med salt, peber og citronskal. Lad spinaten køle lidt af.
Rens østershattene, og rist dem på begge sider i lidt olie på en pande. Vend dem med finthakket løg, krydr med salt og peber, og dryp med citronsaft.
Læg butterdejen på et bord drysset med lidt mel. Skær ⅓ af hvert stykke dej. Rul det lille stykke ud, så det har samme størrelse som det store stykke.
Fordel østershattene på midten af de udrullede bunde. Skær laksen i ens stykker, og læg dem oven på svampene. Top med spinat. Pensl kanten med sammenpisket æg.
Skær små snit i de stykker butterdej, som ikke er rullet ud. Skær snittene i en lige linje på den lange led. Skær snittene forskudt i den næste række, og fortsæt således.
Træk butterdejen med snittene i ud over de fyldte butterdejsblade, så dejen udvider sig som et net. Tryk kanterne godt sammen, og skær dem til. Læg forsigtigt butterdejspakkerne på en bageplade med bagepapir. Pensl nettet med æg, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter, til toppen er gyldenbrun.
Rens bladsellerien, og skær den i 3 mm tynde skiver på skrå. Hak selleribladene groft.
Rør olivenolie og citronsaft sammen, og vend bladsellerien heri. Smag til med salt og peber. Anret salaten på tallerkener, og læg laksepakkerne ovenpå.

Tip!

Modsat hvad mange tror, må spinat gerne genopvarmes. Det er nemlig ikke genopvarmningen, som kan være problemet, men derimod nedkølingen. Hvis du nedkøler den tilberedte spinat hurtigt og i øvrigt opbevarer den i køleskabet, kan den sagtens tåle at blive opvarmet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar