Indbagt laks med flødeost
14. marts 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Mør og saftig fisk rullet ind i sprøde lag fillodej, kombineret med chili, spinat og flødeost. Dét er gode sager.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern skindet fra laksefileterne. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær dem i fine tern. Rens chilien, og snit den fint.
Steg løg, hvidløg og chili i olie på en pande, indtil løgene er klare. Skyl og tør spinat, og lad den stege med et par minutter, til den akkurat falder sammen.
Læg blandingen over i en sigte, og lad det meste af væden løbe fra. Hæld blandingen tilbage på den lune pande, og tilsæt flødeost. Bland godt sammen, og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en lille gryde. Fold et lag fillodej ud på bordet, og pensl det med smeltet smør. Læg et lag fillodej ovenpå.
Læg et stykke laks i den ene ende sammen med en fjerdedel af spinatblandingen. Fold siderne af filodejen ind over laksen, og rul den, så den kommer til at ligne en stor forårsrulle. Gentag proceduren med de sidste stykker laks.
Læg rullerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og bag rullerne i ovnen i 20-25 minutter. Servér straks.
Tip!
Tø filodejen op i køleskabet, og dæk den dej, du ikke bruger, med et let fugtigt viskestykke, mens du arbejder. Så knækker dejen ikke så let.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk skinkestang med butterdej
Powered by Froala Editor