Indbagt is med browniebund
21. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Carina Krüger
Forestil dig at sætte tænderne i en sprød, nybagt marengsmasse og i samme mundfuld få et stykke fuldfed brownie og kold is til at afrunde smagen. Du får det hele i den her indbagte is. Hvis bare du sørger for, at marengsmassen slutter tæt, så smelter isen ikke, når kagerne er i ovnen.
Ingredienser
Udstyr
Sukkertermometer
Sådan gør du
Pisk æg og sukker luftigt. Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk det i æggesnapsen.
Bland kakaopulver, mel og vaniljesukker. Si det i dejen, og rør, til den er glat og uden klumper. Hak valnødder groft, og vend dem i.
Hæld dejen i en smurt form, ca. 20 x 25 cm. Bag i 20-25 minutter ved 170°, til skorpen er sprød, men kagen stadig er svampet. Lad den færdige brownie køle af på en bagerist.
Del browniebunden i 2 aflange firkanter. Skær isen i skiver, og læg dem midt på kagerne, så der er ca. 2 cm fri hele vejen rundt. Stil kagerne koldt, imens du pisker marengsmassen.
Opvarm sukker og vand ved lav varme i en lille gryde. Rør, indtil al sukkeret er opløst, men undgå, at væsken tager farve. Skru op til middelhøj varme, og lad massen nå en temperatur på 115-118° (brug et sukkertermometer).
Pisk æggehvider stive, og tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle, meget lidt ad gangen. Pisk grundigt i ca. 10 minutter, til marengsmassen er blank. Fordel marengsmassen over kagestykkerne med is. Lad marengsen slutte helt tæt omkring isen.
Bag kagerne i 5 minutter på 230°, evt. med 1 minuts grill til sidst, indtil marengsen akkurat er sprød og gylden. Du kan også brænde marengsoverfladen med en gasbrænder i stedet for.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk