Indbagt farsbrød med lammekød og rødbedetzatziki

Hakket lammekød, oliven, fetaost og tzatziki får denne ret til at dufte og smage af det ægte græske køkken.

Indbagt farsbrød med lammekød og rødbedetzatziki
31-60 min.

(1)

31. maj 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
rødløg
1
grønne oliven uden sten
150 g
frisk oregano
2 spsk.
hakket lammekød
800 g
salt
peber
æg
2
feta
150 g
butterdej
6 ark
æggeblommer til pensling
1

Rødbedetzatziki

friske rødbeder
200 g
salt
1 tsk.
hvidløg
2 fed
yoghurt naturel 3,5 %
2 dl

Tilbehør

ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
4 dl

Udstyr

  • en rugbrødsform, ca. 1 l

Sådan gør du

Pil rødløget, og hak det groft. Hak oliven og oregano groft. Rør rødløg, oliven og oregano i lammekødet sammen med salt og peber.
Rør æggene i 1 ad gangen. Skær fetaosten i grove stykker, og vend dem forsigtigt i farsen, uden at de smuldrer for meget.
Tænd ovnen på 185°. Beklæd en rugbrødsform med butterdej ved at presse pladerne sammen nede i formen. Sørg for, at der er lidt butterdej tilovers, som du kan dække farsbrødet med til sidst.
Fordel farsen i formen, læg butterdej henover, og pensl med en let sammenpisket æggeblomme. Bag farsbrødet i ovnen i 50-60 minutter.

Tilbehør

Kog risene efter anvisningen på pakken.

Rødbedetzatziki

Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Vrid de revne rødbeder fri for det meste af væden. Drys salt over dem.
Pil hvidløget, og riv det fint. Vend yoghurt og revet hvidløg sammen med rødbederne.
Tag forsigtigt farsbrødet ud af formen, når det er færdigbagt. Lad det køle af i 5 minutter, før du skærer det i tykke skiver, som serveres med rødbedetzatziki og kogte ris.

Tip!

Tag evt. plastikhandsker på, når du skræller, river og vrider rødbederne. Så slipper du for knaldrøde håndflader.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'