Indbagt farsbrød med lammekød og rødbedetzatziki
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Hakket lammekød, oliven, fetaost og tzatziki får denne ret til at dufte og smage af det ægte græske køkken.
Ingredienser
Udstyr
en rugbrødsform, ca. 1 l
Sådan gør du
Pil rødløget, og hak det groft. Hak oliven og oregano groft. Rør rødløg, oliven og oregano i lammekødet sammen med salt og peber.
Rør æggene i 1 ad gangen. Skær fetaosten i grove stykker, og vend dem forsigtigt i farsen, uden at de smuldrer for meget.
Tænd ovnen på 185°. Beklæd en rugbrødsform med butterdej ved at presse pladerne sammen nede i formen. Sørg for, at der er lidt butterdej tilovers, som du kan dække farsbrødet med til sidst.
Fordel farsen i formen, læg butterdej henover, og pensl med en let sammenpisket æggeblomme. Bag farsbrødet i ovnen i 50-60 minutter.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Vrid de revne rødbeder fri for det meste af væden. Drys salt over dem.
Pil hvidløget, og riv det fint. Vend yoghurt og revet hvidløg sammen med rødbederne.
Tag forsigtigt farsbrødet ud af formen, når det er færdigbagt. Lad det køle af i 5 minutter, før du skærer det i tykke skiver, som serveres med rødbedetzatziki og kogte ris.
Tip!
Tag evt. plastikhandsker på, når du skræller, river og vrider rødbederne. Så slipper du for knaldrøde håndflader.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk græsk farsbrød opskrift