Îles flottantes

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Pocheret marengs med vaniljecreme og lakridssirup? Ja tak!

Ingredienser

Sådan gør du

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehvider og salt sammen i en stor skål til en stiv masse.
Tilsæt sukker, lidt ad gangen, og fortsæt med at piske, til marengsen er fast, og der ikke længere er sukkerkorn tilbage.
Bring mælk og fløde i kog i en gryde. Skru ned, så blandingens temperatur er lige under kogepunktet. Fordel store skefulde marengs heri, og lad dem forsigtigt pochere i 2-3 minutter. Vend marengstoppene 1 gang undervejs. Tag dem forsigtigt op, og læg dem på et viskestykke.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig masse i en stor skål.
Pisk den varme mælkemasse i æggemassen i en tynd stråle. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den meget forsigtigt, til den begynder at tykne. Tag den af varmen.
Hæld cremen i skåle, og læg den pocherede marengs ovenpå. Dryp med lakridssirup.
Riv skallen af limefrugten fint, og pynt cremen med limeskal og rød skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar