Hyldeblomstfool med bagte rabarber og lakridsmarengs
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
”Fool” er navnet på en klassisk engelsk dessert med marengs, fløde og frugt, som minder om vores danske trifli.
Bemærk
Marengsen skal bage i 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggehvider og salt sammen. Tilsæt sukker og lakridspulver lidt ad gangen, og pisk det til en helt stiv masse.
Fyld de piskede æggehvider i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud i aflange stænger på en bageplade med bagepapir. Drys marengsstængerne med lidt ekstra lakridspulver.
Bag marengsstængerne i 120º varm ovn i ca. 1 time. Sluk ovnen, og lad marengsstængerne køle af i ovnen, til den er helt kold.
Rens og skær rabarberne i stykker på 3 cm. Bland vaniljekorn og sukker, og vend det sammen med rabarberne i et ovnfad.
Bag dem møre i en 125º varm ovn i ca. 15 minutter. Afkøl rabarberne helt.
Pisk fløde og hyldeblomstsaft til blødt skum med en elpisker.
Anret de bagte rabarber på tallerkener med hyldeblomstskum, lakridsmarengs, hindbær, jordbær og friske mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk