Hyldeblomsteddike
16. august 2019
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
De velduftende hyldeblomster giver en knaldgod smag til syrlig eddike. Brug blandingen i salatdressinger, til bagte og grillede grøntsager eller til fisk og skaldyr.
Bemærk
Trækketid: 14 dage.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl forsigtigt hyldeblomstskærmene i koldt vand, så der ikke falder for mange blomster af.
Klip de største stængler af, og læg blomsterne i et sylteglas.
Hæld peberkornene og æbleeddiken i.
Luk glasset til.
Lad eddiken stå køligt og mørkt og trække smag fra blomsterne i minimum 14 dage, inden den tages i brug.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk