Hybenmarmelade med vanilje

Hybenmarmeladen er både frisk, syrlig og sød med citron og vanilje. Servér den for eksempel til lidt god ost eller knækbrød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl hyben, og fjern blomst og stilk. Halvér dem, og fjern kernerne med en teske.
Skær hyben i mindre stykker, og kog dem i en gryde med vand, sukker, fintrevet citronskal, citronsaft, vaniljekorn, den tomme vaniljebælg og syltede hybenrosenblade.
Kog massen ved svag varme under låg i 30-35 minutter, til hybenerne er godt møre, men stadig har lidt form. Rør undervejs, så marmeladen ikke sætter sig i bunden.
Tag gryden af varmen, og smag evt. til med lidt ekstra citron.
Fyld marmeladen i et glas, og lad den køle af. Servér for eksempel marmeladen til et stykke ristet brød og lidt friskost.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
9. oktober 2020 af .

Foto: Aller Media

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar