Hybenmarmelade med vanilje
9. oktober 2020
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Hybenmarmeladen er både frisk, syrlig og sød med citron og vanilje. Servér den for eksempel til lidt god ost eller knækbrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl hyben, og fjern blomst og stilk. Halvér dem, og fjern kernerne med en teske.
Skær hyben i mindre stykker, og kog dem i en gryde med vand, sukker, fintrevet citronskal, citronsaft, vaniljekorn, den tomme vaniljebælg og syltede hybenrosenblade.
Kog massen ved svag varme under låg i 30-35 minutter, til hybenerne er godt møre, men stadig har lidt form. Rør undervejs, så marmeladen ikke sætter sig i bunden.
Tag gryden af varmen, og smag evt. til med lidt ekstra citron.
Fyld marmeladen i et glas, og lad den køle af. Servér for eksempel marmeladen til et stykke ristet brød og lidt friskost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk