Hybenmarmelade med vanilje

Hybenmarmeladen er både frisk, syrlig og sød med citron og vanilje. Servér den for eksempel til lidt god ost eller knækbrød.

Hybenmarmelade med vanilje
0-30 min.

(0)

October 9, 2020 af Mikkel KarstadFoto: Aller Media

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Hybenmarmelade både smager dejligt og er fyldt med C-vitaminer! Her får du tips til din hybenmarmelade.

Tips til hybenmarmelade

  • Hvis du ikke skal bruge alle dine indsamlede hyben på én gang, kan de sagtens fryses ned.
  • For at gøre din hybenmarmelade ekstra lækker kan du tilføje vanilje og citron, hvilket både giver sødme og syrlighed til den friske marmelade.
  • Andre ting som havtorn, æble og appelsin er også lækker i hybenmarmelade.

Hvornår er hyben modne?

I august og september er hyben modne, hvilket kan ses på deres flotte orange/røde farve. De kan plukkes frit fra hybenbusken masser af steder i landet, især i strandområder er hyben udbredt. 

Klargøring af hyben til hybenmarmelade

Hyben skal skylles og renses godt inden brug. Det er vigtigt at få fjernet både blomst, stilk og alle frø fra dine hyben. De hyben, der er orange og stadig lidt faste, er bedst til hybenmarmeladen. De mørkerøde kan være overmodne og fyldt med dyr, og ret besværlige at rense.



Måske du også kan li'