Hvidvinsdampet torsk med kartoffelsalat

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Torsk dampet i hvidvin serveret med en anderledes kartoffelsalat med feta og bagte rabarberskiver, der giver både sødme og syrlighed til retten.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle af.
Tænd ovnen på 175°. Skær løget i skiver, og svits det hurtigt i smør i en tykbundet gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Tag gryden af varmen, og læg torsken i gryden oven på løgene.
Skær citronen i skiver, og læg dem ovenpå. Læg dild ved, og krydr med salt og peber. Hæld hvidvin i gryden, så det akkurat dækker torsken.
Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 25 minutter, til kødet falder fra fisken, når du stikker til den med en gaffel.
Rens og snit rabarberne. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend med honning. Bag rabarberne i 10 minutter ved 175°, til de er møre, og lad dem herefter køle af.
Skyl asparges, knæk den træagtige bund af, og skær asparges i skrå skiver. Læg dem i en sigte, og hæld kogende vand over.
Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 5 minutter. Hak dem groft. Halvér de kogte kartofler, og læg dem i en skål.
Riv skallen, og pres citronen. Rør en dressing af citronsaft, citronskal, olie, honning, sennep, salt og peber, og vend dressingen med kartoflerne.
Skyl salaten, og vend i skålen sammen med rabarber, asparges, mandler og smuldret feta. Servér salaten med hvidvinsdampet torsk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar