Hvidvinsdampede rødspættefileter med smørvendte ærter og kartofler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Rødspættefileter er en favorit blandt mange, og her får du en sofistikeret og nem udgave.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne. Halvér evt. de største. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand tilsat løvstikke.
Tænd ovnen på 200°. Fold rødspættefileterne sammen på midten, og læg dem i et ovnfad. Pres citronsaft over fisken. Dryp med olie, og hæld hvidvin ved. Krydr med salt og peber.
Dæk fadet med alufolie, og sæt fadet i ovnen 6-8 minutter.
Smelt smørret på en pande. Tilsæt de kogte kartofler og friskbælgede ærter. Steg i 3-4 minutter, og vend ofte.
Anret de hvidvinsdampede rødspættefileter med kartofler og ærter, og pynt med skiver af citron samt ærteskud.
Tip!
Rødspættefileterne kan erstattes med en anden type fladfisk, fx skrubbe, som er en del billigere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk