Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Lækre, hvidvinsdampede muslinger, der trækker masser af smag fra både grøntsager og urter. Servér et godt stykke brød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl muslingerne grundigt, og kassér de muslinger, som er i stykker, eller som ikke lukker sig, når de bankes let mod bordet.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg i bittesmå tern. Skræl gulerødder, rens porrer, og skær begge dele i små tern. Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
Opvarm smør og olivenolie i en stor gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. Tilsæt gulerødder, porrer og kartofler, og steg i 10 minutter.
Tilsæt hvidvin, og lad alkoholen dampe af i 2-3 minutter. Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og krydr med salt og peber.
Bring suppen i kog, tilsæt muslingerne, og læg låg på gryden. Kog det hele i 8-10 minutter.
Ryst gryden et par gange. Tjek, at alle muslinger har åbnet sig. Kog evt. i yderligere et par minutter. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Skyl og hak oregano. Ryst gryden sammen med hakket oregano.
Anret muslinger i skåle med suppen, og pynt med friske oreganoblade. Spis brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk