Hvidskimmelost med ginsyltede nødder
25. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Helena Priem
Nødderne får en intens og pikant smag, når du lader dem trække i en blanding af gin og appelsinskal.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld de 3 slags nødder i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 5 minutter, og afdryp dem herefter i en sigte. Læg herefter nødderne i et rent og skoldet glas.
Bring sukker og vand i kog i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er smeltet. Skru ned til middel varme, og tilsæt flydende honning og revet appelsinskal. Lad det småkoge i 2-3 minutter.
Hæld sukkerlagen over nødderne i glasset. Tilsæt gin, og rør rundt. Læg låg på glasset, og sæt det på køl til næste dag.
Rist rugbrødet, og skær det i bjælker eller trekanter. Servér det ristede rugbrød med hvidskimmelost og ginsyltede nødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk