Hvidskimmelost med ginsyltede nødder

25. juli 2023 af .

Foto: Helena Priem

Nødderne får en intens og pikant smag, når du lader dem trække i en blanding af gin og appelsinskal.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld de 3 slags nødder i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 5 minutter, og afdryp dem herefter i en sigte. Læg herefter nødderne i et rent og skoldet glas.
Bring sukker og vand i kog i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er smeltet. Skru ned til middel varme, og tilsæt flydende honning og revet appelsinskal. Lad det småkoge i 2-3 minutter.
Hæld sukkerlagen over nødderne i glasset. Tilsæt gin, og rør rundt. Læg låg på glasset, og sæt det på køl til næste dag.
Rist rugbrødet, og skær det i bjælker eller trekanter. Servér det ristede rugbrød med hvidskimmelost og ginsyltede nødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar