Hvidløgssuppe med spicy croutoner

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

En dejlig blid og cremet hvidløgssuppe med knasende sprøde croutoner.

Bemærk
Simretid: 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og halvér hvidløgsfeddene, og skær løg og fennikel i tynde skiver.
Svits det hele i olien i en stor gryde, uden at det tager farve. Hæld bouillon over, læg timiankvisten i gryden, og lad suppen småkoge under låg i 40 minutter.
Tag timiankvisten op, og blend resten (nemt med en stavblender direkte i gryden). Pisk flødeost i, og varm suppen op igen.
Smag suppen til med salt og peber. Konsistensen kan justeres med mere vand/bouillon.
Fjern skorpen på brødet, og skær det i terninger på 1-2 cm. Rist dem på en tør pande, til de begynder at få farve.
Pisk sennep, olie og eddike sammen med presset hvidløg, hæld blandingen over brødet på panden, og rist videre i 1-2 minutter.
Drys hakket persille over brødet, og steg videre i 1 minut. Hæld dem på bagepapir til afkøling, og brug dem som sprødt drys på den varme suppe.

Tip!

Lav selv croutonerne af godt brød (f.eks. surdejsbrød),der gerne må være 1-2 dage gammelt. Toastbrød duer ikke her, det er alt for blødt i krummen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar