Hvidløgssuppe med spicy croutoner
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
En dejlig blid og cremet hvidløgssuppe med knasende sprøde croutoner.
Bemærk
Simretid: 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og halvér hvidløgsfeddene, og skær løg og fennikel i tynde skiver.
Svits det hele i olien i en stor gryde, uden at det tager farve. Hæld bouillon over, læg timiankvisten i gryden, og lad suppen småkoge under låg i 40 minutter.
Tag timiankvisten op, og blend resten (nemt med en stavblender direkte i gryden). Pisk flødeost i, og varm suppen op igen.
Smag suppen til med salt og peber. Konsistensen kan justeres med mere vand/bouillon.
Fjern skorpen på brødet, og skær det i terninger på 1-2 cm. Rist dem på en tør pande, til de begynder at få farve.
Pisk sennep, olie og eddike sammen med presset hvidløg, hæld blandingen over brødet på panden, og rist videre i 1-2 minutter.
Drys hakket persille over brødet, og steg videre i 1 minut. Hæld dem på bagepapir til afkøling, og brug dem som sprødt drys på den varme suppe.
Tip!
Lav selv croutonerne af godt brød (f.eks. surdejsbrød),der gerne må være 1-2 dage gammelt. Toastbrød duer ikke her, det er alt for blødt i krummen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk