Hvidløgsbrød

Drop det frosne hvidløgsbrød, og lav dit eget af et godt surdejsbrød med hjemmerørt ostefyld. Perfekt som tilbehør til supper og salater eller bare som en lækker snack.

Hvidløgsbrød
0-30 min.

(1)

September 18, 2020 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips til hvidløgsbrød

  1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det er blødt, når du skal blande ingredienserne sammen.
  2. Er du ikke den store fan af persille kan du enten helt undlade det eller i stedet bytte det ud med en krydderurt, som du godt kan lide. Både ramsløg, timian og oregano er gode smagsgivere i hvidløgsbrødet her.
  3. Skær rillerne på skrå, så smørblandingen er nemmere at få ned i brødet, uden at det flyder ud ved bagning.
  4. Du kan sagtens lave dobbeltportion og opbevare et par hjemmelavede hvidløgsbrød på frost, så det er nemt lige at tage frem, når du skal bruge ekstra tilbehør til måltidet.

Nem luksusopdatering af en klassiker

Kombinationen af brød, smør og hvidløg smager nærmest himmelsk godt, og tilføjer du også ost til blandingen, når det helt nye højder. De kan selvfølgelig købes på frost, men smagen bliver bare meget bedre, når du lige bruger fem minutter ekstra i køkkenet på at fremtrylle et hjemmelavet hvidløgsbrød i stedet.

Du kan vælge at bage dit eget brød, men opskriften her lægger op til at gøre det nemt for dig selv, uden at det føles som om, du går ned på kvalitet. Køb et lækkert surdejsbrød på frost eller friskt hos bageren, og forbered dig på, at mundvandet lige så stille begynder at løbe.

Hvilket brød skal jeg bruge?

Det er frit valg på alle hylder, for smeltet smør går med det meste, men helt ærligt så får du den bedste oplevelse med syndigt, hvidt brød. Du kan også godt lave hvidløgsbrød med en grov variant fra bageren, men når du alligevel går all in på smør og ost i en himmelsk blanding, er det måske på tide at erkende, at hvidløgsbrød bare ikke er det mest kalorielette tilbehør til dit måltid – og det bliver det heller ikke, selv om du vælger et grovere brød.

Kan jeg undlade osten?

Det kan du sagtens. Det giver dog det ekstra pift af lækkerhed, som hvidløgsbrød er så kendt for. Hvis du ikke lige ligger inde med en comté-ost, kan du erstatte den med en anden variant som for eksempel parmesan eller frisk mozerella skåret i skiver. Vælger du helt at undlade osten, kan du med fordel tilføje lidt ekstra smør til hvidløgsblandingen.

Se også: Lækker opskrift på surdejsbrød

Måske du også kan li'