Hvidkålssuppe med kålpølser
12. maj 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Martin Tanggaard
Kålpølser indeholder ikke kål, men har fået deres navn, fordi de smagsmæssigt passer godt sammen med kål. De er nemlig fulde af saft og kraft og komplementerer derfor en mild, cremet hvidkålssuppe helt perfekt.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér porren på langs, og skær den i tynde skiver. Skær bagekartoflen i tern, og svits dem i olie sammen med porrer og presset hvidløg i en tykbundet gryde.
Snit hvidkål fint. Tag en håndfuld fra til topping, og lad resten svitse med i gryden, til det er blevet klart, men ikke har taget farve.
Tilsæt dildfrø, hæld bouillon over, læg låg på gryden, og lad suppen simre ved svag varme i ca. 20 minutter.
Pisk eddike med sukker og sennep. Vend fintsnittet hvidkål heri, og lad det trække i mindst 15 minutter.
Kog pølserne i 5 minutter, og lad dem derefter hvile i kogevandet i 10-15 minutter. Skær dem i skiver.
Tilsæt fløde, og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
Servér suppen med pølsestykker, syrlig hvidkål og frisk dild på toppen. Spis brød til.
Tip!
Kan du ikke skaffe dildfrø, så brug en kvist frisk dild i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk