Hvidkålssalat med æbler og bacon
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Skøn hvidkålssalat med sprøde elementer i form af bacon og rugbrødscroutioner samt søde og friske æblestykker.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør sennep sammen med fløde og æbleeddike i en skål, og lad dressingen stå og tykne på køkkenbordet.
Steg baconskiverne gyldne og sprøde på en tør pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Skær rugbrød i små tern, og steg dem sprøde på panden i baconfedtet. Afkøl på en tallerken.
Snit kålen fint. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Pil rødløget, og hak det fint. Pil bladene af timianstilkene.
Vend kål, æbler, løg og timianblade sammen med sennepsdressingen, og smag til med salt og peber.
Anret salaten på et stort fad. Sæt baconskiverne i salaten (bræk dem evt. i mindre stykker),og drys med rugbrødstern.
Tip!
Du kan bage rugbrødsternene sprøde i ovnen ved 150º i ca. 20 minutter, hvis du vil undgå at stege dem i baconfedtet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk