Hvidkålspizza med oksekød og ost
4. juni 2019
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
En pizzabund af hvidkål, lidt hvedemel og æg giver et sundere alternativ til den traditionelle pizza. Forbag bunden, så den bliver lige så sprød og lækker som en almindelig en af slagsen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær hvidkålen i grove stykker, kom dem i en foodprocessor og kør, til kålen er finhakket. Brug pulsknappen. Alternativt kan du rive den fint på et rivejern.
Bland kål med mel og fiberhusk. Tilsæt æggene, og ælt til en sammenhængende ”dej”. Dejen vil være lidt mere klistret end almindelig pizzadej.
Varm ovnen op til 220°, mens dejen hviler. Tryk dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir til 2-3 mm tykkelse. Forbag bunden i den varme ovn i ca. 25 minutter.
Smag tomaterne til med oregano, salt og peber. Fordel tomatsovsen på den forbagte bund, og drys revet mozzarella over. Bag bunden i 10-12 minutter.
Pynt den bagte bund med skiver af det tilberedte kød, champignoner i skiver, oliven, frisk mozzarella og rucola. Dryp olie på, og servér straks.
Tip!
Brug kikærtemel eller boghvedemel, og du får en glutenfri pizza.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk