Hvidkålsgratin med bacon
31. august 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Gratin er en god gammeldags fransk klassiker, som spreder hygge i ethvert køkken. Og børn er ofte helt vilde med gratin, så servér den endelig for familien.
Ingredienser
Udstyr
et mellemstort ovnfast fad
Sådan gør du
Skær bacon i tern, og steg dem gyldne på en tør pande.
Skyl kålen, og snit den fint. Damp kålen i en gryde med lidt vand og salt i 2-3 minutter.
Smelt smør i en gryde, og pisk mel i. Pisk mælken i lidt ad gangen, og lad jævningen småkoge i 5 minutter under omrøring.
Tag gryden af varmen, og rør fortsat, til jævningen er kølet en smule af. Tænd ovnen på 180°.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer sammen med muskatnød, salt og peber i en skål til en luftig masse.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Vend æggeblommer og æggehvider sammen med jævningen, bacon og dampet kål.
Smør et mellemstort ovnfast fad med smør, og drys fadet med rasp. Hæld gratinblandingen i fadet.
Drys overfladen med rasp, og bag gratinen i ovnen i 45-55 minutter. Servér med rugbrød og grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk