Hvidkåls-kimchi
14. marts 2021
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Kimchi er en nationalret i Korea og består fortrinsvist af fermenterede grøntsager. Der går 7 dage, før kimchien er klar til at blive spist, men det er ventetiden værd.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern.
Bland hvidløg, ingefær, chilipulver, æblemost og fiskesauce godt sammen i en skål.
Fjern og kassér de yderste blade af hvidkålen, skær resten i grove tern, og læg dem i en skål. Skræl kinaradiser grundigt, skær toppen af, skær dem i helt tynde skiver, og læg dem ned til kålen.
Massér salt og hvidløgsblandingen godt sammen med kål og kinaradiser i 5-10 minutter i en skål, til kålblandingen afgiver væske og falder lidt sammen.
Læg kålblandingen i et patentglas sammen med den udvundne saft fra skålen, der nu udgør saltlagen. Pres det hele godt ned i glasset med hænderne, så kålblandingen er godt dækket af saltlagen. Hvis der ikke er nok lage, kan du tilføje lidt ekstra salt og vand, men der bør være nok, hvis du har masseret kålen længe nok.
Lad 3-4 cm i toppen af glasset være fri, og læg låg på glasset. Stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted i 4-7 dage. Ideelt set ved 18-20°. Ved varmere temperatur går det hurtigere, ved koldere temperatur går det langsommere.
Åbn glasset hver dag for at frigive det tryk, fermenteringsprocessen danner. Stop fermenteringen, mens kimchien stadig bobler, inden lactobacillus-mælkesyren begynder at syrne blandingen.
Smag på kimchien efter 4 dage eller før, afhængigt af temperaturen. Smag på den indtil den 7. dag, hvor den bør være klar. Stil kimchien på køl, og nyd den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Kimchi med kålrabi, ingefær og chili
Powered by Froala Editor