Hvide chokoladetrøfler med citron og kokos
26. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Trøflerne har en fløjlsblød konsistens og en god balance mellem det søde og det syrlige.
Bemærk
Afkøling: 6 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen fint. Skyl og riv citronen fint, og pres saften.
Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Tilsæt chokolade, citronskal og citronsaft, og tag gryden af varmen. Rør i gryden, til chokoladen er smeltet, og massen er ensartet.
Hæld chokolademassen over i en ren skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 6 timer.
Form små trøffelkugler af den kolde chokolademasse – brug ca. en stor teske pr. trøffelkugle. Arbejd forholdsvist hurtigt, så chokolademassen ikke begynder at smelte i dine hænder.
Tril trøffelkuglerne i kokosmel, og opbevar dem på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk