Hvide asparges med skagenskinke og kørvelpesto
11. september 2020
af
Mette Helbæk.
Foto: Mike Karlsson Lundgren
Salt skinke og parmesan klæder de hvide asparges rigtig godt, og en let lakridssmagende kørvelpesto sætter prikken over i’et på en af den danske sommers allerfineste råvarer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl asparges grundigt, og skær de nederste 3 cm af. Kog dem ved middel varme i saltet vand i 4-8 minutter, afhængig af hvor store de er. De skal præcis give efter for et klem med en køkkenpincet, men stadig være faste.
Tag de færdigkogte asparges op, og lad dem dryppe af på et klæde.
Blend alle ingredienserne til en grov pesto i en blender.
Servér aspargesene kolde eller lune med pesto, skinke, friskrevet parmesan og en håndfuld urter.
Tip!
Det er ikke svært at koge asparges, og du behøver ikke en bestemt gryde til det. Du skal blot huske, at de fortsætter tilberedningen, efter de er taget op af vandet. Lad dem derfor kun koge, til lige inden de virker helt tilberedte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk