Hvide asparges med østersmayonnaise og dild
11. maj 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Østersmayonnaisen er fed og fyldig og smager blidt af hav. Perfekt til de milde asparges og på lækkert brød.
Ingredienser
Sådan gør du
Åbn østersene, løsn dem fra skallen, og tjek for skalrester.
Blend østers, sennep, salt og æggeblommer sammen med en stavblender i et højt glas til ensartet konsistens.
Sæt stavblenderen i bunden af glasset. Blend igen, og tilsæt olien i en tynd stråle, imens du langsomt løfter blenderen lidt op og ned.
Smag mayonnaisen til, og sæt den koldt indtil brug.
Skyl aspargesene, skær den nederste, træede ende af, og kassér.
Damp aspargesene i en gryde med 2-3 cm kogende, saltet vand med en klat smør. Damp under låg i 1-2 minutter. Afdryp.
Pluk dilden, og klip karsen.
Anret lune asparges på et fad. Top med østersmayonnaise, dild og karse. Servér straks med brød.
Tip!
Mayonnaisen skal spises straks, da den indeholder rå østers.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk