Hvid urtesauce
14. januar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Hvid urtesauce passer rigtig godt til stegt fisk, f.eks. laks, ørred, torsk eller kulmule. Den cremede sauce får sin lækre smag fra blandt andet hvidvin, dild, kørvel og citron, og den gør både fisk og kogte kartofler til en fest.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og riv det fint. Hak dild og kørvel helt fint.
Kom løg og hvidvin i en gryde, og lad det koge ind i 2 minutter.
Tilsæt begge slags cremefraiche, og varm op, uden at det koger.
Tilsæt revet muskatnød, lidt citronsaft, og smag saucen til med salt og peber.
Servér urtesaucen til stegt fisk eller som dip til skaldyr.
Tip!
Skalotteløg er gode i saucer, fordi de har en ekstra aromatisk og raffineret løgsmag, som samtidig er mild. Selv om man ikke tilsætter særlig meget skalotteløg, giver de stadig masser af smag. Brug den evt. som dip til grillede skaldyr.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Hjemmelavet whiskysauce-opskrift