Hvid pizza med stenbiderrogn
22. juli 2019
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Blinis med stenbiderrogn er lige sagen, men de små æg smager også fantastisk på en sprød pizza med cremefraiche og løg. Det skal prøves!
Bemærk
Hævetid: Ca. 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, og tilsæt saltet. Rør melet i blandingen lidt efter lidt, og ælt det til en smidig dej.
Smør en skål med olie, læg dejen i, dæk skålen til, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted, ca. 1 time.
Varm ovnen op til 300°, gerne med over- og undervarme, hvis muligt. Hvis din ovn "kun" går op til 250, så varm den op til det.
Slå dejen ned, og rul den tyndt ud til det antal pizzaer, du ønsker. Læg den på en bageplade med bagepapir.
Smør et tyndt lag cremefraiche på dejen. Gem resten af cremefraichen til senere.
Skær løget i tynde skiver, og fordel dem på bunden sammen med smuldret gorgonzola.
Bag pizzaen i 8-10 minutter. Fordel resten af cremefraichen ovenpå i klatter sammen med stenbiderrogn og dildkviste. Nyd straks.
Tip!
Koldhæv evt. dejen natten over i køleskabet. Brug da koldt vand og kun 5 g gær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk