Hvid pizza med rodfrugter og pesto

29. december 2019 af .

Foto: Lea Kaae

Der er intet som en god, hjemmelavet pizza. Prøv denne version med rodfrugter og pesto, som du sagtens kan lave af en rest ovnbagte rødder.

Bemærk
Hævetid, dej: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
Del dejen i 2, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.
Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Smør ricotta ud på pizzabundene, og fordel mozzarellaosten over.
Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til bunden er sprød og gylden.
Tag pizzaerne ud, og top med ovnbagte rodfrugter. Sæt dem derefter i ovnen igen i yderligere 3 minutter, til rodfrugterne er varme.
Dryp pesto over pizzaerne, pynt med basilikum, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar