Hvid pizza med rodfrugter og pesto

Der er intet som en god, hjemmelavet pizza. Prøv denne version med rodfrugter og pesto, som du sagtens kan lave af en rest ovnbagte rødder.

Bemærk
Hævetid, dej: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
Del dejen i 2, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.
Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Smør ricotta ud på pizzabundene, og fordel mozzarellaosten over.
Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til bunden er sprød og gylden.
Tag pizzaerne ud, og top med ovnbagte rodfrugter. Sæt dem derefter i ovnen igen i yderligere 3 minutter, til rodfrugterne er varme.
Dryp pesto over pizzaerne, pynt med basilikum, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
29. december 2019 af .

Foto: Lea Kaae

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar