Hvid pizza med rodfrugter og pesto
29. december 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Lea Kaae
Der er intet som en god, hjemmelavet pizza. Prøv denne version med rodfrugter og pesto, som du sagtens kan lave af en rest ovnbagte rødder.
Bemærk
Hævetid, dej: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
Del dejen i 2, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.
Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Smør ricotta ud på pizzabundene, og fordel mozzarellaosten over.
Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til bunden er sprød og gylden.
Tag pizzaerne ud, og top med ovnbagte rodfrugter. Sæt dem derefter i ovnen igen i yderligere 3 minutter, til rodfrugterne er varme.
Dryp pesto over pizzaerne, pynt med basilikum, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk