Hvid pizza med ricotta, spinat og soltørrede tomater
26. september 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En pizza behøver ikke nødvendigvis være med tomatsauce. Den kan også sagtens smøres med ricotta og toppes med lækre grøntsager. De 3 slags oste giver retten fylde og masser af smag, mens spinat, soltørrede tomater og parmesan bidrager med umami.
Bemærk
Hævetid, pizzadej: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt de 2 slags mel, og ælt dejen grundigt, gerne i en røremaskine. Form dejen til en kugle, læg den i en oliesmurt skål, og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
Del dejen i 2, og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord til 2 store pizzabunde. Læg dem over på hvert sit stykke bagepapir.
Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med ricotta, olie og flagesalt.
Smør ricottacremen ud på de 2 pizzabunde i et jævnt lag, og drys med revet mozzarella og tørret oregano.
Skyl spinatbladene. Opvarm en pande med lidt olie, og steg spinatbladene på panden i 1-2 minutter, til de falder let sammen. Skyl og skær de friske tomater i halve. Fordel spinat, tomater og soltørrede tomater på pizzaerne, og krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 230° varmluft. Bag pizzaerne i ovnen samtidig i ca. 10 minutter, til de er sprøde og næsten færdige. Drys pinjekerner på pizzaerne, og bag dem færdige i ca. 2-3 minutter.
Servér pizzaerne varme toppet med basilikumblade og friskhøvlet parmesan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækker pizza på grill