Hvid pizza med porre og parmaskinke

2. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Den hvide pizza er uden tomatsauce, men med et lag af cremefraiche og toppet med porrer og lufttørret skinke.

Bemærk
Hævetid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet i en skål, tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt rugmel og pizzamel, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er elastisk. Tilsæt evt. en smule mere pizzamel, hvis dejen er meget klistret. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Tænd ovnen på 230° varmluft, og lad to bageplader blive varme i ovnen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Rul dejstykkerne meget tyndt ud til 2 store pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.
Smør et tyndt lag cremefraiche på pizzabundene, og krydr med oregano, salt og peber.
Skyl porrerne grundigt, og snit dem i tynde skiver. Fordel porreskiver og revet mozzarella på pizzaerne.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennembagte og sprøde i kanten.
Top de varme pizzaer med parmaskinke og basilikumblade, og servér straks.  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar