Hvid pizza med porre og parmaskinke
2. december 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den hvide pizza er uden tomatsauce, men med et lag af cremefraiche og toppet med porrer og lufttørret skinke.
Bemærk
Hævetid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet i en skål, tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt rugmel og pizzamel, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er elastisk. Tilsæt evt. en smule mere pizzamel, hvis dejen er meget klistret. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Tænd ovnen på 230° varmluft, og lad to bageplader blive varme i ovnen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Rul dejstykkerne meget tyndt ud til 2 store pizzabunde, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.
Smør et tyndt lag cremefraiche på pizzabundene, og krydr med oregano, salt og peber.
Skyl porrerne grundigt, og snit dem i tynde skiver. Fordel porreskiver og revet mozzarella på pizzaerne.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennembagte og sprøde i kanten.
Top de varme pizzaer med parmaskinke og basilikumblade, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk