Hvid pizza med løg, kartofler og røget laks

5. maj 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

En hvid pizza er en pizza uden tomatsauce, hvor bunden i stedet er smurt med for eksempel mascarpone eller cremefraiche. Her er den bagefter toppet med feldsalat og røget laks.

Bemærk
Hævetid, pizzadej: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, salt og hvedemel, og ælt dejen grundigt sammen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til dejen er glat og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en ren skål i 1 time.
Hæld pizzadejen ud på et meldrysset bord, og del den i det antal pizzaer, du ønsker. Rul hvert stykke dej ud til en rund pizzabund med en kagerulle. Læg pizzabundene på hver sin bageplade beklædt med bagepapir.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Opvarm en pande med smør, og steg løg og forårsløg på panden i 5 minutter ved middel varme, til de falder lidt sammen og bliver klare i farven. Krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 225° varmluft. Smør et tyndt lag cremefraiche på pizzabundene. Skyl kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver.
Fordel kartoffelskiver og løgblanding på pizzaerne, drys med revet ost, og krydr med timian, og evt. lidt ekstra salt og peber. Bag pizzaerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Top de varme pizzaer med friskskyllet feldsalat og røget laks i tynde skiver. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar