Hvid pizza med kylling og chili

2. december 2019 af .

Foto: Marte Aubert

De hvide pizzer er altså kommet for at blive. For selvom den klassiske pizza med en bund af tomatsauce er svær at vælte af pinden, er der noget let og raffineret over en hvid pizza.

Bemærk
Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel og salt i en skål. Smuldr gær i og rør vand og olie i blandingen.
Ælt dejen, til den bliver smidig. Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 90 minutter.
Del dejen i 4 portioner, og rul dem ud til pizzabunde.
Varm ovnen op til 250°. Rør hakket hvidløg, hakket chili og frisk timian i cremefraichen og smør blandingen på bunden.
Fordel revet ost og kyllingestrimler på toppen af pizzaen. Top med frisk timian.
Bag pizzaer i ca. 10 minutter til de er gyldne. Sørg for, at kyllingen er gennemstegt.

Tip!

Pizzadejen kan laves dagen i forvejen. Sæt bare dejen til at hæve på køl natten over i stedet for ved stuetemperatur. Tag dejen ud, ca. 90 minutter før den skal bruges, og lad den hæve på køkkenbordet under et klæde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar