Hvid pizza med kartofler, spinat og basilikumpesto
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Pizzaer behøver ikke den klassiske tomatsauce for at være gode. Denne hvide udgave med friske råvarer på toppen lever fuldt op til forventningerne.
Bemærk
Hævetid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og speltmel. Ælt til sidst hvedemelet i dejen lidt ad gangen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Tænd op i kuglegrillen i god tid.
Blend ingredienserne til pestoen sammen i en foodprocessor. Justér evt. konsistensen med vand, så den bliver let flydende.
Skrub kartofler, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Skyl og tør spinaten, og hak den groft. Skær mozzarella i små tern.
Bland kartofler, rødløg, spinat og mozzarella, og krydr med rosmarin, salt og peber.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til runde pizzabunde i den ønskede størrelse.
Smør et tyndt lag mascarpone på pizzabundene, og fordel fyldet i et jævnt lag ovenpå.
Bag pizzaerne på grillen under låg i ca. 10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Du kan enten bage pizzaerne direkte på grillristen eller bruge en bagesten. Hvis du bruger en bagesten, skal den forvarmes på grillen i 15 minutter inden brug, så den er godt varm.
Rens og snit radiser. Dryp pesto over de varme pizzaer, og top med radiser og brøndkarse.
Tip!
Bag dine pizzaer i en helt almindelig kuglegrill med låg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk