Hvid pizza med kartoffel, fennikel og bacon

8. september 2021 af .

Foto: columbus leth

Pizzadejen kan også æltes sammen aftenen før og overnatte i køleskabet. Så er aftensmaden hurtigt klar næste dag.

Bemærk
Hævetid: 1 time (eller på køl natten over).

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand i en skål. Tilsæt olie og salt, og rør rundt. Tilsæt pizzamel, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig. Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve lunt i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader varme med i ovnen. Del pizzadejen i 2 stykker, og rul hvert stykke ud til en stor rund pizzabund. Læg pizzabundene på hvert sit stykke bagepapir.
Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Skyl og snit fenniklen fint. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Vend kartofler, fennikel og rødløg sammen med olie i en skål, og krydr med salt og peber.
Smør cremefraiche på pizzabundene. Skær mozzarellaostene i tynde skiver, og fordel dem over cremefraichen. Fordel kartoffelblandingen på pizzaerne, krydr med rosmarin, salt og peber, og læg baconskiver på toppen.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til bundene er gennembagte, og baconen er sprød. Servér pizzaerne rygende varme pyntet med frisk oregano. 

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar