Hvid lasagne med oksekødssauce på toppen
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
En lasagne, som kun er lagt sammen med ost og mælkesauce, og hvor kødsaucen anrettes på toppen? Jo, det smager helt fantastisk! Server gerne med en stor skål blandet grøn salat til.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Kog op under omrøring. Skru ned til lavt blus, og lad saucen koge i ca. 5 minutter. Rør ofte, så den ikke brænder på. Smag saucen til med salt, peber og muskatnød.
Fordel et tyndt lag mælkesauce i bunden af et smurt ovnfad, og læg et lag lasagneplader over. Læg herefter lasagnen sammen i lag i denne rækkefølge: Ost, mælkesauce, lasagneplader. Sørg for, at der er mælkesauce og lidt revet ost på toppen.
Dæk fadet med alufolie, og bag lasagnen i ovnen ved 180º i 30 minutter. Fjern alufolien, og bag lasagnen i yderligere 15 minutter, til lasagnepladerne er møre og overfladen gyldenbrun.
Skær kødet i små tern. Pil og hak løget. Skræl guleroden, rens bladsellerien, og skær begge dele i bittesmå tern.
Svits kød og løg i olie på en pande, til det bliver brunt. Tilsæt gulerod og selleri, og lad det svitse med et øjeblik.
Skær tomaterne i tern, og hak hvidløg fint. Riv skallen og pres appelsinen. Bland tomater, hvidløg og fintrevet appelsinskal med kød og løg, og lad saucen koge i 10 minutter.
Tilsæt grofthakket basilikum, og smag kødsaucen til med friskpresset appelsinsaft, salt og peber. Skær lasagnen ud, og anret den på tallerkener med kødsauce ovenpå.
Tip!
Traditionelt bruger man bechamelsauce til lasagne, hvor man rister mel i smeltet smør og spæder med mælk. En jævnet mælkesauce uden smør som i denne opskrift er dog hurtigere at lave og giver en mindre tung lasagne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk