Hvid kartoffelpizza og nektarinsalat med jordbær

30. juli 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Med en færdigkøbt pizzadej slipper du for at røre, ælte og rulle ud – og samtidig sparer du på opvasken! Og mens pizzaen er i ovnen, kan du nemt og hurtigt bikse den friske og sommerlige salat sammen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Rul pizzadejen ud, og læg den på en bageplade med bagepapir.
Riv parmesanen fint, og rør den sammen med mascarpone i en skål.
Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, fx på et mandolinjern. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Vend løg- og kartoffelskiver sammen med olie, og krydr med salt og peber.
Smør osteblandingen ud på pizzadejen i et jævnt lag, og fordel løg- og kartoffelskiver ovenpå i et taglagt mønster. Drys med mozzarella og friskhakket rosmarin. Bag pizzaen i ovnen i 10-15 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Skyl og tør salaten, og anret den på et fad. Skyl nektarinerne, og skær dem i både. Nip jordbærrene, og skær dem i halve. Fordel nektariner og jordbær over salaten.
Rør eddike og honning sammen, dryp dressingen over salaten, og krydr med salt og peber.
Smuldr fetaen over salaten, og drys med ristede pinjekerner. Servér salaten som tilbehør til kartoffelpizzaen.

Tip!

Pynt gerne kartoffelpizzaen med friske rosmarinkviste inden servering. Har du en rest pesto stående på køl, smager det godt at dryppe lidt over pizzaen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar