Hvid gløgg med rosiner og mandler
6. december 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Hvid gløgg med hvidvin, appelsiner, stjerneanis, kanel, nelliker og allehånde. Og selvfølgelig rigeligt med mandler og rosiner. Perfekt drik til at komme i ægte julestemning med.
Bemærk
Trækketid: Mindst 8 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær brede strimler af appelsinskallen uden at få den bitre hvide hinde med.
Bland hvidvin, sukker, krydderier og strimlet appelsinskal i en gryde.
Lad det simre i 30 minutter under låg, og lad det herefter trække i mindst 8 timer – eller gerne natten over.
Sigt appelsinskal og evt. også krydderierne fra gløggekstrakten. Varm blandingen op sammen med hvidvin, mandler og rosiner, til den er ca. 60° varm.
Skyl appelsinen, skær den i kvarte skiver, og fordel dem i kopperne. Hæld den varme gløgg over, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på hvid gløgg