Hvid gløgg
1. december 2018
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Hvid gløgg med appelsin, ingefær og rom. En flot og rund gløgg med masser af krydderi og varme og lidt mildere end den røde klassiker.
Bemærk
Trækketid: Gløggen skal hvile en times tid under låg.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl skallen af citronen og appelsinen, skær derefter den hvide hinde væk, og skær frugtkødet i skriver.
Bland citrusskallerne med alle krydderierne i en gryde, og hæld rommen henover.
Varm op, til det simrer med låget på, og lad derefter blandingen trække en times tid under låg.
Tilsæt mandler, rosiner eller multebær, appelsin- og citronskiverne, hvidvinen og cideren, og smag gløggen til med rørsukker.
Varm den forsigtigt op under låg, og servér rygende varm.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk