Hvid chokoladetærte med lime og lakrids
23. maj 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
En sprød kiksebund toppet med et syrligsødt lag hvid chokoladeganache. Det bliver svært at nøjes med et stykke!
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 5 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform eller 1 tærteform med løs bund, ca. 20 cm i diameter
1 sprøjtepose
Sådan gør du
Blend kiksene til krummer i en foodprocessor. Smelt smørret i en gryde, og bland det sammen med kiksekrummerne i en skål. Tilsæt lakridspulver og salt.
Beklæd tærteformen med bagepapir. Pres kiksemassen godt sammen i bunden af tærteformen, og sæt den på køl.
Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Riv skallen af limefrugten. Bring fløde og limeskal i kog i en lille gryde, og hæld blandingen over chokoladen. Rør kraftigt i midten af skålen, til chokolademassen samler sig og får en smuk blank overflade.
Fordel ganachen oven på den afkølede kiksebund, og sæt tærten på køl i mindst 4 timer eller natten over.
Hak chokoladen, smelt den i en varmefast skål over vandbad, og fyld den i en sprøjtepose. Klip et lille hul i spidsen af sprøjteposen, og sprøjt chokoladen over tærten i meget tynde streger på kryds og tværs. Riv skallen fint af limefrugten, og drys den over.
Servér tærten kold i knivskarpe stykker, så den præsenterer sig flot.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk