Hvid chokoladekage med rysteribs
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Denne hvide chokoladekage får en syrlig friskhed fra rysteribs.
Bemærk
Ovntid i alt: Ca. 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en bageform, ca. 1 l
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 10 minutter. Tag dem ud, og fjern så meget som muligt af de brune hinder ved at gnide nødderne mod hinanden i et rent viskestykke.
Smelt chokoladen over vandbad sammen med smørret. Hæld chokolademassen i en skål, og rør sukkeret i med en ske.
Hak hasselnødderne groft, vend dem i chokolademassen sammen med æg, hvedemel og bagepulver, og rør godt. Skru ovnen ned på 175°.
Smør bageformen, og beklæd den med bagepapir. Fordel kagedejen i bageformen. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Lad den køle af i formen.
Skyl ribsene, og ryst dem med sukker. Vend kagen ud af formen, og pynt den med rysteribsene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk