Hvid chokoladekage med rabarber
13. juli 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Den hvide chokolades sødme klæder den syrlige rabarber, så alt går op i en højere enhed i denne vidunderlige blondie.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Pisk æggeblommer med sukker og vaniljesukker, til det er lyst og luftigt.
Smelt smør og hakket hvid chokolade over et vandbad ved lav varme.
Tænd ovnen på 175°. Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm. Vend dem i æggemassen.
Vend herefter æggemassen med rabarber i smørblandingen. Hak mandlerne, og vend dem i dejen sammen med hvedemel.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
Beklæd springformen med bagepapir, og hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen på i ca. 30 minutter, indtil kagen er gylden på toppen og fast i midten.
Tag kagen ud, og lad den afkøle helt på en bagerist. Servér med letpisket flødeskum til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk