Hvid chokoladekage med lime, pistacienødder og bær
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En saftig chokoladekage med hvid chokolade, der får mundvigene til at vende sig opad i et smil, når man tager en bid. Lime, pistacienødder og brombær giver et dejligt syrligt og knasende modspil til den søde kage.
Bemærk
Afkøling: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24-26 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og beklæd springformen med bagepapir.
Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Smelt smørret i en gryde. Hæld det smeltede smør over chokoladen, og rør godt, til chokoladen smelter, og massen er ensartet.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker i en anden skål til en lys og luftig masse. Det tager ca. 5 minutter.
Rør den smeltede chokoladeblanding i æggemassen med en ske. Bland mel og salt, og sigt det i dejen.
Riv limeskallen fint. Hak pistacienødderne groft. Rør limeskal og ca. ⅔ af pistacienødderne i dejen, og rør godt, til dejen er jævn og uden klumper.
Fordel dejen i springformen, og drys brombær og resten af pistacienødderne ud over dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til overfladen er gylden, og kagen er fast i kanterne. Den skal stadig være lidt blød i midten.
Sæt springformen på en rist, så kagen kan køle af. Sæt herefter kagen i køleskabet i mindst 3 timer eller gerne til næste dag.
Pisk fløden til let flødeskum. Skær kagen ud i 8-10 stykker, og servér med letpisket flødeskum og evt. brombær.
Tip!
Husk, at kagen endelig ikke må overbages. Konsistensen skal være lidt klæg, når den serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk