Hvid chokoladekage med kiksebund
19. oktober 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Denne fine hvide chokoladekage med kiksebund ligner en klassisk cheesecake, men fyldet er en let frossen hvid chokoladecreme med fløde og vanilje. Fuldend kagen med et lag rødt solbærstøv på toppen.
Bemærk
Frysetid: 2-3 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 rund springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Blend kiksene fint i en foodprocessor. Bland dem med smeltet smør i en skål.
Fyld blandingen i en springform beklædt med bagepapir, og tryk den let sammen.
Hak chokoladen fint, og smelt den i vandbad ved svag varme. Afkøl den let. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn skummende. Pisk fløden til stift skum, og vend den med æggecremen.
Vend den afkølede chokolade i, og hæld blandingen oven på kiksebunden. Sæt kagen i fryseren et par timer.
Tag kagen ud af fryseren, og fjern forsigtigt formen. Drys med solbærpulver, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk